Aunkai szemináriumok

 

2016. tavaszán két Aunkai Bujutsu intenzív harcművészeti szemináriumot is vezetett Dunakeszin Somogyvári Szabolcs a szervezet hazai vezetője. ​

Az első szemináriumon Szabolcs az általa oktatott Aunkai harcművészeti rendszer alapjaiba vezetett be minket. Kiemelte, hogy az Akuzawa Minoru Sensei által kifejlesztett módszerek bármely harcművészetbe, illetve küzdősportba, - sőt véleményem szerint a legtöbb sportágba - beépíthetőek. A testtartásunk előkészítése mellett, a páros gyakorlatok összefüggéseibe kaptunk betekintést, tényleg csak bevezető jelleggel. Szabolcs technikáinak letisztultsága, mindenkit egyaránt lenyűgözött.

Földesi Dániel rövid írása a második Aunkai szeminárium után:

Április 17-én másodszor jött el hozzánk Somogyvári Szabolcs - a Keiko Harcművészeti Akadémia vezető oktatója -, aki az Aunkai rendszerbe próbált bepillantást engedni.A nálunk megszokottnál kicsit lazább, családiasabb hangulatú edzés két részre bontódott. Az első 2 órában alapoztunk, előkészítettük a második részt. Bemelegítettünk, a lassan már megszokott gyakorlatokkal. Gurulások, nyújtások, kúszás, mászás és seizában végzett gyakorlatok tartoznak ide, de az általunk kedvelt "szumó nyúl" és "hordó" sem maradt ki.
Az alapozást egyéni és páros gyakorlatok követték. Ezek a gyakorlatok kívülről játékosnak és egyszerűnek tűnnek, de ha az ember csinálja őket, rájön, hogy egyáltalán nem azok. Mindig figyelni a tartásra, a testünkre és a gyakorlatra, nem egyszerű feladat.
Egy rövidebb szünet után, belefogtunk a sokak által nagyon várt, harci alkalmazásokba. Ebben a két órában, megtapasztalhattuk, hogy milyen az Aunkai harci helyzetben. Hogyan kell a testünket, helyesen használni egy-egy harc közeli helyzetben. Kipróbálhattuk, milyen, például egy külső kar kulcsot erővel végrehajtani, és milyen ugyanezt összerendezett testtel és helyes tartással kivitelezni. Természetesen gyakoroltuk a másik oldalt is, hogy hogyan kell befogadni a támadást. Ez is nagyon fontos, hiszen, a befogadásból, könnyebben lehet visszatámadni. Megtanultuk, hogy ha lekerülünk a földre, az nem jelenti a harc végét, sőt... Rengetegszer álltunk fel a földrevitelek után, ami igen fárasztó, ha nem jól csináljuk. Ezzel együtt, remekül éreztük magunkat és már alig várjuk a következő szemináriumot...
Ezúton is köszönjük Somogyvári Szabolcsnak azt a tudást, amit átadott nekünk.