Évértékelés 2016

A 2016-es év számos kihívással állított szembe minket, elsősorban engem, mint szakosztályvezetőt. Számos olyan döntést kellett meghoznom, aminek csak hosszú távon érezhetjük a sikerességét. Kezdjük az elején:

Év elején Tran Mester januári magyarországi szemináriuma után kiléptem a Magyar Wado Ryu Akadémiából. Bár ezt a lépést nagyon nehezen hoztam meg, de a döntés fejlődésünk szempontjából nyugodtan mondhatom, hogy elkerülhetetlen volt. Azóta sikerült mindent tisztáznom Tran Mesterrel, aki bízik bennem és szeretettel lát szemináriumain. Ez rendkívül sokat jelent számomra.

Az év során szorosabbra fűztem a kapcsolatot Somogyvári Szabolcs Mesterrel a Keiko Harcművészeti Akadémia vezetőjével, aki a hagyományos japán JuJutsu alapelveit, technikáit adja át hétről-hétre számomra. Szabolcs három rendkívül nagysikerű szemináriumot is tartott Dunakeszin.

Szilágyi István Mediball és Harcművész Mester, tovább segített csiszolni a testhasználatomon, és megismertette velem a Mediballt, amit, ha minden a tervek szerint alakul jövő szeptembertől mi is rendszeresebben használni fogunk.

Rengeteget tanultam Nobuyuki Nukina Wado-Ryu Mestertől, akinek elvei és módszerei alapján oktatom ezentúl a gyermek és verseny karatét.

Most érzem úgy életemben először, hogy megtaláltam azokat a Harcművészeket, akiktől nem csak technikailag, de emberileg is tanulhatok. A fejlődés csak rajtam és azon múlik, hogy mennyit tudok gyakorolni és oktatni.

Teljesen új ovis, iskolás és felnőtt oktatási rendszer kidolgozását kezdtem el januárban, ami az év végére egyre kiforrottabb állapotba került, ennek köszönhetően egyre nagyobb élvezettel járnak edzésre a tanítványok, és én is nagyobb örömöt lelek a tanításban.

Nem utolsó sorban köszönöm a VSD Elnökének Temesvári Istvánnak a belém vetett bizalmát és az egyesület titkárságának lelkiismeretes munkáját!

Köszönöm az utóbbi évek munkáját azoknak a Mestereknek, akikkel idén megszakadt a közös együttműködésünk: Torontáli Róbert Mesternek, aki új alapokra helyezte számomra a Wado-Ryut, Miklós Istvánnak és Kudela Gábor Mestereknek, akik rengeteget segítettek abban, hogy a VSD működőképes szakosztálya legyünk. Gábor Mestert, mint nevelőedzőmet külön kiemelném, aki március végén hagyott el minket tragikus hirtelenséggel. Elvesztésével először úgy éreztem végképp magamra maradtam. Így egyre nagyobb felelősséggel járó feladatokat kellett adnom a rangidős tanítványaimnak, akik jó örökösei lettek Mesteremnek.

Eseménydús és tapasztalatokban gazdag évet zártunk, mindent megteremtettünk ahhoz, hogy a jövő fényesebb és sikeres legyen. Köszönöm mindazoknak, akik kitartottak velem ezen az úton. Rengeteg mindenről írhatnék még, és rengeteg mindenkit megemlíthetnék még, de szeretném, ha rövid tömör maradna évzáró írásom!
 
Varázslatos karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok nektek!
 
Pásztor Tamás
VSD Harcművészeti szakosztályvezető
Dunakeszi Wadokan - Karate és JuJutsu oktatás
 

A 2016-os eseményekről:

  • Januárban Tran Hieu Minh 7. Dan Sensei először tartott szemináriumot Dunakeszin
  • Az év folyamán három JuJutsu szemináriumot is rendeztünk Somogyvári Szabolcs vezetésével Dunakeszin
  • Tavaszi táborunkat Kudela Gábor Mesterünk tiszteletére rendezett emlékversennyel zártuk
  • Májusban részt vettünk a Magyar Wado Szövetség Utánpótlás Bajnokságán
  • Nyáron három edzőtábort is rendeztünk, emellett az edzéseink nyáron sem szüneteltek, hisz a Kinizsi pályán szabadtéren edzettünk egész nyáron
  • Részt vettünk a Nihon USE balatonvilágosi edzőtáborában, amit Nukina Mester vezetett.
  • Őszi táborunkban a gyerekek is betekintést nyerhettek a Sport Ju-Jitsu szabályrendszerbe Ziegler Csaba és Somogyvári Szabolcs Mesterek vezetésével.
  • December elején ovis és kisiskolás háziversenyt rendeztünk
  • Az évet egy rendkívül sikeres egész napos kata szemináriummal zártuk.

2017-es tervek:

Az újévtől mind a Magyar Wado Szövetség, mind a Magyar Sport Ju-Jitsu szakszövetség versenyein aktívabban fogunk részt venni. A karate szabályrendszerben az egyéni és csapat katára, a sport ju-jitsu szabályrendszerben a küzdelmi versenyszámokra koncentrálva, ez annyiban különbözik a karatéban megszokott WKF szabályoktól, hogy szabadabban lehet dobásokat, földreviteleket alkalmazni, és a harcot a földön is be lehet fejezni.